Rakkertjes

De leidsters van de Rakkertjes vullen elkaar mooi aan. Samen kunnen ze lekker gek doen met de kinderen. Rennen door de plassen, voetballen, met de bal gooien.  Lillian is meer van lekker kroelen en knuffelen, beetje tutten en haartjes kammen. En Gwenda knutselt ’t liefst met de kindjes. Ideale combinatie, deze twee.

Speelgroep
De Rakkertjes zijn een echte speelgroep. Ze bouwen bijvoorbeeld regelmatig uitgebreide treinbanen met hele lange rails en zelfs rotondes. (Echt waar!). Veel meisjes spelen heel graag met de poppen, de poppenkleertjes en natuurlijk de Maxi-Cosi . Maar buiten genieten ze ook. Fietsen, met de skippybal, in de zandbak, van het glijbaantje af.  De dagen zijn bijna te kort!

De juffen nemen ook wel eens een of twee kindjes apart mee. Naar de dierenwinkel, of bij de molen kijken. Gezellig! Even wat extra, individuele aandacht. En zijn er een keertje weinig kinderen? Dan picknicken we graag.

Kleinste Rakkertjes
Natuurlijk krijgen ook de hele kleine Rakkertjes volop aandacht. Met kiekeboe of een kietelspelletje, of een liedje zingen. En als het buiten heel lekker weer is, zetten we ze wel eens in een emmertje met water. Oki-Doki heeft voor de baby’s en de kruipertjes een grote buitenbox, compleet met een hele grote parasol. Kunnen ze, goed ingesmeerd, ook even lekker buiten in het zonnetje zijn.

Rust is een must
We letten goed op de behoeften van elk kind. Of ze nog maar een paar maanden oud zijn, of al bijna naar de basisschool gaan: rust is een must.