Boefjes

Vraag maar aan Mariska, Suzanne en Bianca: Boefjes houden van buitenspelen. Het kan natuurlijk niet altijd, maar het aller-, allerliefst zouden ze ook buiten eten. Regent het? Dan stampen ze lekker in de plassen.

Buiten-beentjes
De Grote, Rode Fiets. Dat is toch wel de absolute favoriet van de Boefjes. Eentje fietst, twee kunnen er achterop. Er kunnen dus wel drie Boefjes tegelijk op hun favoriete speelgoed! Is het niet fantastisch? Als er niet teveel kinderen zijn, gaan we regelmatig op stap. Op weg naar de eendjes komen we dan een speeltuintje tegen. Daar zijn fijne schommels.

Fantasie
Maar ook binnen vermaken Boefjes zich prima. Zogenaamd pannenkoeken bakken in het speelgoed-keukentje, of broodjes smeren. We stimuleren hun fantasie ook graag: Wat moet er in de soep? Wat wil je op de boterham? Zullen we met zijn allen het deeg kneden?

We proberen ook elke dag wel wat te knutselen.  Vaak vanuit een thema. Ook de allerkleinsten doen mee. Hun handjes worden bijvoorbeeld geverfd, en daar mogen ze mee over het papier smeren. Er hangt bij Boefjes ook een voelwand met onder andere draaischijven, kralen en een spiegel. Boefjes kijken namelijk graag in de spiegel.

Rust is een must
We letten goed op de behoeften van elk kind. Is het tijd voor een dutje of voor een rustig moment? Of ze nog maar een paar maanden oud zijn, of al bijna naar de basisschool gaan: rust is een must.