Doerakjes

Simone, Carlijn en Myrthe houden ervan om het gezellig te maken voor de kinderen. De Doerakjes vinden het dan ook heerlijk om aan de grote tafel een puzzeltje te maken. Beetje kletsen met elkaar, tot 10 tellen, liedje zingen met veel gebaren erbij. Samen knutselen is ook fijn. Of verkleden als prinsesje of clowntje. Het is warm en knus bij de Doerakjes.

Gezelligheidsdiertjes
De meeste kinderen uit deze groep spelen dan ook het liefst binnen. Maar we nemen ze toch vaak mee naar buiten, lekker in de frisse lucht. En dan is het ook wel weer erg leuk om in de zandbak te spelen.

In de zomer, als ’t warm is en er is voldoende toezicht, dan zetten we buiten badjes of bakjes met water neer. Kunnen de Doerakjes  lekker spetteren, maar ook bijvoorbeeld fijn modder maken.

Helpende handjes
De wat oudere kinderen mogen meehelpen. Bekertjes of fruit halen, doekje pakken voor de baby. Of, toppunt van heerlijkheid: helpen stofzuigen! Ze zijn dan ook zichtbaar tevreden over zichzelf als ze hebben geholpen.

De kleinsten krijgen vooral veel liefde. Knuffelen, fles geven, verschonen. Dat zijn mooie contactmomenten. Maar we zorgen natuurlijk ook voor wat vermaak. Kiekeboe, kietelen, plaatjes kijken. Ook de kleinste Doerakjes horen er helemaal bij!

Rust is een must
We letten goed op de behoeften van elk kind. Is het tijd voor een dutje of voor een rustig moment? Of ze nog maar een paar maanden oud zijn, of al bijna naar de basisschool gaan: rust is een must.