Bengeltjes

Kom je Lineke en Myrthe of Katarina tegen met tien speldjes, twee knotjes en een perfecte krul in het haar? Dan weet je het: de Bengeltjes zijn weer bezig geweest met hun kapspulletjes!

Nu weet je meteen wat Bengeltjes tot Bengeltjes maakt: een relaxte groep waar veel kan, niks gek is en we lekker rustig aan doen. Natuurlijk houden we ons aan het dagschema. Maar zijn we fijn aan het knutselen? Dan eten we toch gewoon een keertje ietsje later? Alleen voor de jongste Bengeltjes wijken we er niet snel vanaf. Daar houden we ons netjes aan het schema van thuis.

Fantasie en kringgesprekken
Bengeltjes kunnen het goed vertellen. Ze keuvelen graag een beetje met elkaar of met een leidster, en houden van uitgebreid natafelen.
Bengeltjes beschikken over een ruime fantasie. Ze houden bijvoorbeeld van verkleden. Veel momenten van de dag worden geïmiteerd. Is er een verjaardag geweest? Dan spelen ze dat drie dagen later nog na, met keukenspulletjes en veel Lang zal ze leven.

Jarig
Is er toevallig een Bengeltje echt jarig? Dan zie je het al vanuit de verte: poster op de deur, slingers, feestmuts, een rode  piepschuimtaart met kaarsjes en een echt sterretje erop dat mag branden als de lichtjes even uit zijn. Bengeltjes zijn altijd speciaal, maar die dag helemaal!

Rust is een must
We letten goed op de behoeften van elk kind. Of ze nog maar een paar maanden oud zijn, of al bijna naar de basisschool gaan: rust is een must.