Draakjes

Peutergroep
De Draakjes is een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuters kunnen hier samen met andere kinderen spelen. Spelenderwijs leren en ontdekken staat hier centraal. Ieder kind mag zichzelf zijn en het vertrouwen voelen om op ontdekking uit te gaan. Het vaste dagritme helpt hierbij. Door de kinderen spelenderwijs gedurende de dagdelen te begeleiden, bereiden we ze goed voor op het basisonderwijs. We werken volgens de methode Piramide: we werken met verschillende thema's die goed aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Spelen en ontdekken
De kinderen krijgen de mogelijkheid om te spelen en te ontdekken in de verschillende hoeken van de ruimte. Zo hebben de Draakjes een huishoek en een autohoek, maar ook een leeshoek waar de peuters even rustig een boekje kunnen lezen.

We stimuleren zo veel mogelijk zelfredzaamheid bij de kinderen. Bianca en Lillian kiezen elke dag het hulpje van de dag uit, die de juffen met van alles mag helpen. De Draakjes gaan ook graag gezellig met Bianca en Lillian in de kring. Als het liedje aan gaat, pakken ze snel hun stoeltje om in de kring te gaan zitten. In de kring kijken ze met behulp van foto's wie er allemaal zijn, ze kijken naar de dagen van de week maar ook naar het weer van de dag.

Na de kring doen we een activiteit die aansluit bij het thema. De Draakjes zijn dol op knutselen. Nog leuker vinden ze het om buiten te spelen. In de mooie tuin, aangrenzend aan de groep, kunnen de kinderen veilig spelen met diverse materialen.